Atractii

Faleza

Situata la 24 km de agitatia din Mamaia, la 40 de km de hotarul de Sud al tarii si la aproape 240 de km de Bucuresti, Villa Ronda te invita sa-i treci pragul pentru a descoperi obiective turistice pline de poveste si farmec medieval, dar si plaja de la malul marii, acoperita cu nisip fin care se intinde pe o lungime de 2 kilometri.

Bai in namol

Atractia principala a statiunii Eforie Sud o reprezinta "Baile Reci" cu namol, ce asigura terapie cu apa sarata din lacul Techirghiol si tratament romanesc Gerovital. Turistii veniti aici beneficiaza de efectul miraculos al aurului negru de la malul marii. Impachetarile cu namol sunt cu adevarat benefice pentru imbunatatirea sanatatii organismului. Lacul Techirghiol a fost consemnat in scrierile antice ca un popas deosebit pe drumul principal ce lega cetatile vechi Tomis si Callatis.

 

Plaja

Plaja statiunii Eforie Sud, marginita de faleza inalta are o lungime de aproximativ 2km. Aici poti descoperi nisipul fin scaldat de apa cristalina a marii si poti profita de razele blande ale soarelui pentru a avea un bronz de invidiat.

Cu o amplasare unica, in centrul litoralului romanesc, statiunea Eforie Sud iti ofera posibilitatea de a colinda fiecare statiune a rivierei romanesti, de la cea mai renumita, Mamaia pana la cea mai nonconformista statiune Vama Veche.

 

Lac

La doar 10 min de mers cu masina, la 7.8 km distanta de noi, gasiti Pescaria lui Matei, unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific pescaresc de la malul marii. Aici puteti servi midii si nenumarate feluri de peste si crustacee, gatite traditional de bucatari priceputi, chiar in vazul marii, ascultandu-i valurile pe post de melodie.

 

Turn

Denumita in trecut Carmen Sylva (poeta sub al carui pseudonim se ascundea Regina Elisabeta a Romaniei), statiunea iti ofera o splendida panorama a tinutului de sud situat la malul Marii Negre, priveliste pe care o poti surprinde cu blitul aparatului de fotografiat de pe faleza inalta. De asemenea, poti petrece o dupa-amiaza relaxanta in compania celor dragi in parcul amplasat in zona centrala. Spectacole cu diverse tematici si piese de teatru in aer liber pot fi admirate la umbra copacilor din parc.

Aerul marin si atmosfera de promenada iti vor crea o stare de spirit incandescenta. O limonada rece la una dintre terasele statiuni, activitati interactive la bazele de agrement si posibilitatile de practicare a sporturilor nautice sunt momente care nu trebuie ratate intr-un sejur de poveste.

Te asteptam la Villa Ronda pentru a petrece cateva zile de vacanta asociate cu un aer plin de rafinament, relaxare si armonie pentru o atmosfera de vis.